Telefoonnummer: 085 – 489 10 71

Don’t let the cheese eat off your bread


Steenkolenengels is de taal die rond 1900 door Nederlandse havenarbeiders werd gebruikt om te communiceren met de bemanning van Britse steenkolenboten. Halfbakken Engels, maar prima voor gebruik in de haven. Ruim 100 jaar later is dat steenkolenengels bezig aan een opmars in het Nederlandse hoger onderwijs. Moeten we daar blij mee zijn?

Dutch Studies

In Leiden kun je Dutch Studies studeren. Vakgroepen en studentenraden vergaderen er in het Engels, ook als er geen buitenlander te bekennen is. Het is een trend. Inmiddels wordt driekwart van de masteropleidingen in het Engels gegeven. Tegenstanders hiervan vertellen over Nederlandse docenten die college geven in halfbakken Engels, dat door studenten vaak niet begrepen wordt.

Pagina wordt bewerkt…

Leave a Reply

Cursus webschrijven

Wordt bewerkt…